top of page
De inschrijving

Als je mij gekozen hebt als jullie kraamverzorgster, is het tijd om je in te schrijven. Dat gaat via deze site via het formulier onder contact. Als je zorgverzekeraar je vrijlaat in welke kraamorganisatie je kiest, kan het ook rechtstreeks bij mij. 

Ik werk samen met Kraamzorg 1op1, een netwerk van zelfstandig kraamverzorgenden. Zij regelen ook de facturering bij de zorgverzekeraar. Via hen ga je de officiële overeenkomst met mij aan, door online een 'match' te maken. Je kunt een kijkje nemen op hun website en in een persoonlijk gesprek kan ik je uitleggen hoe dat werkt. 

Als je je hebt aangemeld, krijg je een bevestiging per mail dat je inschrijving in goede orde ontvangen is. Je ontvangt ook een zorgovereenkomst, die we beiden ondertekenen. Hiermee bekrachtigen wij onze rechten en plichten naar elkaar.

Rond de 32ste week van je zwangerschap kom ik bij je thuis voor een intakegesprek.

Anker 1
Het intakegesprek

Rond de 32e week van je zwangerschap kom ik bij je thuis voor het intakegesprek. Ik zal dan alle informatie geven om je goed voor te bereiden op de kraamweek.

We bespreken bijvoorbeeld de zorguren, maken afspraken en zetten jullie persoonlijke wensen op papier. En je kunt al je vragen stellen. Het is waardevol als je partner hier ook bij aanwezig is. 

De bevalling

Als je thuis wilt bevallen, kom ik de verloskundige assisteren en blijf nog een paar uur bij je na de bevalling tot alles veilig is voor de komende nacht. Het is voor mij belangrijk dat je even een seintje geeft, zodra de bevalling gaat beginnen.

Als je in het ziekenhuis gaat bevallen, mag je me ook laten weten dat je bevalling is begonnen. Ik wil het graag weten als je kindje geboren is en wanneer jullie naar huis mogen. Wij kunnen dan samen afstemmen wanneer ik naar jullie toe kom. 

De kraamweek

Tijdens de kraamweek komt er veel op jullie af. Daarom ben ik er om jullie goede zorg te geven en jullie te laten genieten van een fijne kraamtijd!

Daarbij horen: 

  • lichamelijke controles van moeder en kind

  • borst- of flesvoeding ondersteunen

  • leren verzorgen van je baby

  • voorlichting geven

  • het huishouden verzorgen

  • boodschap doen

  • eten en drinken verzorgen

  • zorg en aandacht voor de andere kinderen

 

Kortom, ik zorg ervoor dat jij kunt herstellen, uitrusten en genieten!

bottom of page